Forældresamarbejde

Udviklingen af forståelse for andre, empati, ansvarlighed og omsorg er bærende begreber for skolens arbejde. Det gælder også for vores samarbejde med forældrene. Som forælder til et barn på Bagsværd Friskole bliver du involveret – for du betyder lige så meget for barnets læring, som skolen gør.

Vi har et organiseret kontakt-forældreforum, som mødes ca. 3 gange årligt.

Årligt afholder vi to skole/hjemsamtaler og 2-3 forældremøder. Et af møderne er Bagsværd Friskoles unikke Børnerunde. Til børnerunden er klassens forældre sammen med klasselæreren og klubbens kontaktperson samlet, og på tur fortæller forældrene kort om deres barns trivsel. Børnerunden er et helt unikt værktøj, der giver forældrene et godt indblik i barnets hverdag. Under børnerunden bliver eventuelle problemer taget i opløbet.

Pædagogisk dag

En gang om året har vi Pædagogisk dag. Denne dag drøfter og arbejder personalet med pædagogisk udvikling, og forældrene passer børnene på skolen. Det er en ofte en rigtig hyggelig dag for både elever og forældre – og en god mulighed for personalet.

Arbejdsweekend

Hver familie lægger to dage om året (weekend) på skolen til diverse arbejdsopgaver, som er defineret på forhånd. Børnene tages med, de hjælper til og leger sammen. Imens kan det være, at forældrene graver træstammer ned eller giver klasseværelser en overhaling. Ud over konkrete arbejdsopgaver binder disse arbejdsweekender også forældrene tættere sammen, hvilket er vitalt for et godt forældresamarbejde.

Vi hjælper hver især til der, hvor vi bedst kan.